Travel Guide»Τα top 10 αξιοθέατα της Βουδαπέστης
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 13:58

Τα top 10 αξιοθέατα της Βουδαπέστης

Η Βουδαπέστη, αποκαλούμενη και ως το “Παρίσι της ανατολής”, είναι μια πόλη με πολλά εντυπωσιακά αξιοθέατα. Σας παρουσιάζουμε αυτά που αξίζει να δείτε στο ταξίδι σας σε αυτή τη μαγευτική πόλη.

1. Το κάστρο της Βούδας και η εκκλησία Matthiasbuda castleΜε πληθώρα αξιοθέατων, μουσεία, πλατείες, εστιατόρια και καφετέριες με μοναδική ατμόσφαιρα, το κάστρο της Βούδας και όλη η περιοχή του κάστρου είναι ανάμεσα στα πιο γνωστά και πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Βουδαπέστης. Το βασιλικό παλάτι είναι ένα σύμβολο της Ουγγαρίας. Καλή ιδέα είναι να περπατήσετε στην περιοχή κατά τη διάρκεια της μέρας. Το βράδυ ο λόφος του κάστρου είναι καταπληκτικός και μπορείτε να τον δείτε από την πόλη ή κάνοντας κρουαζιέρα στο Δούναβη. church of st MathiasΣτην περιοχή βρίσκονται τρεις εκκλησίες, με πιο γνωστή και όμορφη την εκκλησία του Matthias (Buda Castle Main Coronation Church), που βρίσκεται στην πλατεία Szentháromság (Holy Trinity). Στην περιοχή του κάστρου βρίσκονται επίσης πέντε μουσεία, πολλά κτίρια με ιστορικό ενδιαφέρον, μνημεία και θέατρα. Σημείο αναφοράς αποτελεί ο νεο-ρωμαϊκού ρυθμού Πύργος των Ψαράδων, που χτίστηκε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Βρίσκεται στην περιοχή του κάστρου και προσφέρει εκπληκτική θέα στο ποτάμι. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης, αν όχι το ωραιότερο! Ο πύργος περιστοιχίζεται από 7 πυργίσκους που αντιπροσωπεύουν τις 7 φυλές των Μαγυάρων.

2. Η Γέφυρα των Λεόντων - Széchenyi lánchíd - Chain Bridgechain bridge
Έχοντας φόντο το κάστρο της Βούδας, η πρώτη γέφυρα της πόλης, τώρα πλέον αποτελεί μνημείο που προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Η γέφυρα φτιάχτηκε το 1839-1849 και όπως οι περισσότερες γέφυρες του Δούναβη καταστράφηκε στον παγκόσμιο πόλεμο και ξαναφτιάχτηκε το 1949. Από εκεί θα έχετε μοναδική θέα προς το Δούναβη με όλες του τις γέφυρες και προς τα ωραιότερα σημεία της Πέστης.

3. Το κτίριο του κοινοβουλίου - Országgyűlés - ParlamentparliamentΧτισμένο σε νεογοτθικό στυλ στις όχθες του ποταμού, με 611 δωμάτια, 268 μέτρα μήκος και με ένα τρούλο ύψους 96 μέτρων. Πολύ εντυπωσιακό είναι το βράδυ καθώς φωτίζεται πολύ εντυπωσιακά και αντικατοπτρίζεται στα νερά του Δούναβη. Είναι ίσως το πιο επιβλητικό και ξεχωριστό κτίριο της πόλης.

4. Η λεωφόρος Andrássy με την Πλατεία των Ηρώων - Millennium emlékműMillenniumi emlekmu
Μια πλατιά λεωφόρος μήκους 2,310 μέτρων με πολλά κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, ενώνει το κέντρο της πόλης με το πάρκο. Εκεί βρίσκονται τα πιο ακριβά και πλούσια σπίτια της Βουδαπέστης και το κτίριο της όπερας που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του. Στο τέλος της λεωφόρου η πασίγνωστη πλατεία των Ηρώων. Πρόκειται για μια πελώρια πλατεία που έχει γύρω-γύρω πολλά αγάλματα όλων των σημαντικών προσώπων στην ιστορία της χώρας. Στη βάση αυτού του κυκλικού μεγάλου μνημείου υπάρχει άλλη μία σειρά με αγάλματα προς τιμήν των εφτά πολεμάρχων των Ουγγρικών φυλών. Στο κέντρο υψώνεται η στήλη της χιλιετίας που έχει ύψος 36 μέτρα με του Αρχάγγελου Γαβριήλ, σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, στην κορυφή. Από το 2002 συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

5. Η συναγωγή DohányDohany synagogue
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συναγωγή στον κόσμο, συνδεδεμένη με την συναγωγή του Άμστερνταμ που είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Χτίστηκε ανάμεσα στο 1854-1859 σε ρομαντικό στυλ. Το κτίριο αποτελείται από τρεις μεγάλους διαδρόμους με καθίσματα για παραπάνω από 3.000 άτομα. Χτισμένη με χρωματιστά τούβλα είναι πολύ εντυπωσιακή με έντονα oriental στοιχεία. Δίπλα από τη συναγωγή βρίσκεται το Εβραϊκό μουσείο με πολλά ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά αντικείμενα.


6. Η βασιλική του Αγίου Στεφάνου - Szent István Bazilika

Szent Istvan BazilikaΈνα από τα πιο ιδιαίτερα εκκλησιαστικά κτίρια της Ουγγαρίας και ασφαλώς ένα από τα βασικά αξιοθέατα για τους τουρίστες. Η εκκλησία πήρε το όνομα της από τον Άγιο Στέφανο που ίδρυσε το βασίλειο της Ουγγαρίας. Ο ναός φαίνεται από κάθε σημείο της πόλης και φυσικά ο τρούλος προσφέρει θέα 360°.

7. Το νησί της Μαργαρίτας - Margitszigetmargaret island budapest
Το νησί της Μαργαρίτας έχει μήκος 3χλμ και πλάτος 500 μέτρα και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη αναψυχής των κατοίκων της Βουδαπέστης. Δημιουργήθηκε από πολλές ξέρες που ενώθηκαν με την πάροδο του χρόνου και ήταν ήδη κατοικημένο από την ρωμαϊκή εποχή. Κατά το μεσαίωνα βρίσκονταν εκεί πολλά μοναστήρια τα οποία καταστράφηκαν μετά την εισβολή των Τούρκων. Σήμερα πάντως είναι ένα μέρος γεμάτο δέντρα, πανέμορφα λουλούδια, αγάλματα, σιντριβάνια και φυσική ομορφιά.

8. Ιαματικά λουτρά / Σπαspa
Η πόλη κέρδισε το τίτλο "η πόλη των σπα" το 1934, αν και οι κάτοικοι απολάμβαναν τις ιαματικές ιδιότητες των φυσικών θερμών πηγών από την ρωμαϊκή εποχή. Κάθε μέρα 70 εκατομμύρια λίτρα ιαματικών νερών με θερμοκρασία 21-78 ˚C έρχονται στην επιφάνεια από τις 118 φυσικές πηγές που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα. Μπορείτε ακόμα να πιείτε ιαματικό νερό από ένα από τα πολλά πηγάδια πόσιμου νερού που υπάρχουν στην πόλη.

9. Gellért Hill, Citadel και το Άγαλμα της Ελευθερίαςcitadella
Ο λόφος Gellert είναι το πιο δημοφιλές μέρος για εκδρομή αφού βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Το κάστρο λειτουργούσε ως φρούριο, χτισμένο το 1854 από τους Αψβούργους αυτοκράτορες αφού ξεπέρασαν τον ουγγρικό στρατό στην επανάσταση του 1848-49. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται η Citadel(Citadella) και το Άγαλμα της Ελευθερίας Βουδαπέστης το οποία μπορείτε να δείτε από όλα τα μέρη της πόλης- το άγαλμα μια γυναίκας που κρατάει ένα φύλλο από φοίνικα.

10. House of Terror - Το σπίτι του ΤρόμουHouse of Terror
Το Σπίτι του Τρόμου είναι ένα μουσείο που βρίσκεται στο Andrássy út 60. Περιέχει εκθέματα που σχετίζονται με τα φασιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα στον 20ό αιώνα στην Ουγγαρία και είναι επίσης ένα μνημείο για τα θύματα αυτών των καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένων των κρατουμένων που ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν σε αυτό το Κτίριο. Το μουσείο άνοιξε επίσημα στις 24 Φεβρουαρίου 2002.

Tips
* H Βουδαπέστη είναι μια πολύ ρομαντική πόλη, με πολλά όμορφα αξιοθέατα και πλούσια φυσική ομορφιά.
Περπατήστε την, διασχίστε τις γέφυρες και νιώστε τη μαγεία του Δούναβη.
* Κάντε μια κρουαζιέρα στο Δούναβη, μέρα και νύχτα! Εμείς κάναμε τη βραδινή κρουαζιέρα και η εμπειρία είναι σίγουρα φανταστική και αξέχαστη. Τα πανέμορφα κτίρια φωτίζονται μοναδικά και λαμπυρίζουν στα νερά του ποταμού.
* Πολλά πακέτα ταξιδίων αφιερώνουν μόνο 2 μέρες στην Βουδαπέστη. Κατά τη γνώμη μας χρειάζεστε τουλάχιστον 5 μέρες για να δείτε τις ομορφιές της πόλης και να ανακαλύψετε τα μυστικά της.

Πακέτα Εκδρομών

  • Σκιάθος
  • 5 ημέρες
  • από255 €
  • Σίφνος
  • 6 ημέρες
  • από389 €
  • Ίος
  • 6 ημέρες
  • από339 €
  • Πάρος
  • 6 ημέρες
  • από295 €
businessΑλ. Παπαναστασίου 70, Λάρισα
phone2410 530 560
2410 530 670
emailinfo@natassatravel.gr

Η εταιρεία

Η επιχείρηση Natassa travel Γραφείο Γενικού Τουρισμού ιδρύθηκε από την κα Νατάσσα Μπουντίνου το 1991 στη Λάρισα.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα του Natassa Travel
Please wait